minigravare_logga
minigravare

hyr-minigrävare.se är en del av Körkort så klart i Umeå AB (org. nr 556782-8958) där vi hyr ut en grävmaskin av modell Doosan DX10z av 2020 års modell.

Maskinen är perfekt för jobben på villatomten då den väger endast 1300kg och har gummilarver som är skonsamma mot gräsmatta. Vår maskin är extrautrustad med TMX hydrauliskt tiltbart skopfäste som gör att alla skopor går att tilta 30 grader. Den har även joystickstyrning på armstöden för ergonomi och precision till skillnad från de flesta minigrävare som har långspakar.  De skopor som ingår vid hyra är planeringsskopa 80cm, grävskopa 40cm och kabelskopa 24cm. Finns även en gripklo om så önskas mot extra tillägg.

Priset per dygn är 1.500kr ink moms (det ingår då upp till 8h enligt timräknare).

För extra timme utöver de 8 timmar som ingår eller efter kl 18 debiteras 250kr per påbörjad timme.

Hämtning av maskinen sker vanligen mellan 18-21 kvällen innan hyresdagen eller enligt överenskommelse och återlämnas innan 18:00 på hyresdagen, även helger.

Fri utkörning och hämtning är möjligt i mån av tid och gäller endast Ostnäs / Skeppsvik området och Sävar tätort. Övrig utkörning och hämtning för 15 kr/km t.o.r från vår uppställningsplats Ytterboda (2,5 mil norr om Umeå).

Har du rätt körkortsbehörighet (BE/B96) och bil som får dra 2100kg totalvikt (ca 1800kg bruttovikt) så kan du hämta och återlämna maskinen själv. Kolla släpvagnskalkylatorn om du får dra den om du är osäker. Reg nr. på släpvagnen är BPG42M 

Vid återlämning skall maskinen vara avspolad från all jord i skopor och i larvbanden, även insidan av larverna, samt fulltankad (diesel). Är något av detta ej gjort (eller om man inte har möjligehet) så debiteras 500kr för extra arbete.

Vi riktar oss till privatpersoner och mindre företag. Långtidshyra och uthyrning till större projekt och byggföretag hänvisar vi till etablerade uthyrningsfirmor i Umeå.

Betalning via Swish i förskott till 123 214 94 90 vid hämtning för bokad tidsperiod. Faktura 10 dagar endast till företag. Angivna priser är inklusive moms. Hyresavtal skall godkännas med signatur vid avhämtning samt giltig legitimation uppvisas (kopieras). Läs gärna igenom hyresavtalet som du hittar här intill i pdf innan bokning. 

Maskinen är helförsäkrad för uthyrning hos LF Västerbotten och du som hyrestagare står för självrisken på ca 10.000kr vid skada. Försäkringen täcker ej eventuell skada som hyrestagaren orsakar med maskinen under arbetet på annans egendom. Det är upp till den som utför arbetet att teckna sådan försäkring (ev. hemförsäkring). Tänk på tipprisken när du arbetar med grävmaskinen.

Bokningsförfrågan skickas via formuläret till höger på denna sida.
Övriga frågor kan skickas till salomon@korkortsaklart.se

 

innan du gräver måste du veta vad som finns under ytan

Ledningskollen.se är ett bra hjälpmedel där man smidigt får svar från alla ledningsägare.

ledningskollen

Bokningsförfrågan Minigrävare

  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

GUIDE FÖR LASTNING OCH LOSSNING AV MASIKNEN

Om du inte kört grävmaskin tidigare eller känner dig osäker på funktionera så har vi skrivit ihop en snabbguide som du hittar i PDF här ovan.

1. Maskinen är förankrad med två spännband över gummilarverna vid transport.

2. För att lossa spännbanden vrids maskinen så att skopan hamnar åt sidan för att kunna öppna spännarna helt. Låt sedan banden sitta kvar i öglorna efter du lossat dem.

3. Lyft även upp schaktbladet och lossa skoporna innan du kör av maskinen från släpvagnen. Såhär skall du även lasta vid återlämning av maskinen. Verktyg för byte av skopa finns i lådan på släpet.

4. När du kör av maskinen bör vagnen vara kopplad till en bil eller uppallad med någonting i bakkant. Skopan är bra att använda som stöd mot marken.

5. Efter avslutat arbete skall maskinen tvättas. Det går bra att göra uppe på vagnen. Tänk på tipprisken då du kör upp på vagnen igen. Glöm inte att tanka upp maskinen med DIESEL. Tanken rymmer 16L.

6. Det är markerat på släpvagnen med svart tejp hur långt fram maskinen skall stå för jämn lastvikt.

hyr-minigrävare.se ägs av
Körkort Så Klart i Umeå AB