Liten logga Körkort såklart

individuellt anpassad intensivutbildning

Ibland kan det vara så att man måste lägga upp en intensivare plan för sin körkortsutbildning för att få motivation, eller om man vill lyckas på kort tid inför ett jobb eller annat som hastigt dyker upp i livet.

Vi skräddarsyr utbildningen och bokar in lektioner efter dina önskemål. Bra är om man har en långsiktig plan, man kan exempelvis boka in lektionerna en månad eller mer framåt i tiden och till dess jobba med teorin i elevcentralen så allt är klart innan man börjar köra.  

Ett exempel att man köper Guldpaketet och att vi bokar in lektioner under 2-3 veckor. Vanligtvis 20 lektioner som dubbellektioner, så man kör 2x55min i varje dag. Om man bokar en intensivutbildning och köper som minst vårt Guldpaket så kan man under de veckor utbildningen pågår erbjudas att köra i vår simulator för mängdträning och finslipning om möjlighet finns. Kom ihåg att alla har olika förutsättningar och vissa behöver fler, andra färre lektioner. Om man inte har någon eller endast lite erfarenhet av bilkörning (växlingen inte fungerar rutinmässigt) rekommenderar vi alltid att boka in 10 extra lektioner (totalt 30 st) för att öka möjligheten att lyckas nå målen inför uppkörningen. Dessa avbokas/återbetalas självklart om man inte behöver dem och uppnår Transportstyrelsens krav på färre lektioner.

Det är att föredra att riskutbildningarna är färdiga om man avser köra allt på 2-3 veckor då de kan vara svårt att få in i vår planering. Men självklart kan vi hjälpa till även med dessa om man har framförhållning i planeringen.

En intensivutbildning är ingen garanti till att vi bokar ett körprov till dig, utan det är mycket ansvar på dig som elev. Om du måste ha körkortet inom en viss tid så rekommenderar vi att du själv bokar provet innan, så kommer vi att tillsammans rådgöra om hur vi tycker du ska tänka kring det under resans gång...

Vill du komma till Umeå från annan ort och ta ditt körkort, då kan du bo på STF vandrarhem som ligger tvärs över gatan från trafikskolan. 

STF vandrarhem Umeå, Klicka på bilden för att komma till deras hemsida.

För en så effektiv utbildning som möjligt rekommenderar vi alltid att du köper körhäfte 1-2-3 i E-handeln eller på trafikskolan och tar med dig till varje lektion. Där kan du förbereda dig, din lärare kan även skriva och rita i det på lektionerna. 

Krav på kunskaper i svenska språket

För att utbildningen skall vara säker för dig som elev och för våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i svenska språket.

Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning, då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska, samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen, enligt Transportstyrelsens krav på deltagaren.  Kontakta oss vid frågor.