Liten logga Körkort såklart

Komplettera din utbildning med simulatorbaserad träning.


Att kunna hantera växellådan, positionera bilen och anpassa sig till sina medtrafikanter och gällande trafikregler är viktigt för att bli en duktig och säker bilförare. Simulatorn omfattar ett stort övningsområde med vanligt förekommande trafiksituationer. I övningsområdet finns sträckor med låg hastighet, trånga passager, mycket trafik, cirkulationsplatser och landsväg.

Simulatorlösningen ser vi som en stor möjlighet, inte minst för att hålla nere kostnaden för eleven med mängdträning och manövrering. Vi tror att alla elever oavsett bakgrund eller förutsättningar kan ha nytta av simulatorn i sin körkortsutbildning. Men endel kanske ser större fördelar än andra med simulatorn och vårt mål är att individanpassa utbildningen så varje elev får det som passar denne bäst. Och det är ju även en stor vinst för miljön!

Detta med simulator är väldigt nytt och för många främmande då det kommer till körkortsutbildning för bil. För tyngre fordon som lastbil och buss och inte minst flygsimulator, har det länge varit en självklar del i utbildningen.

Vi vill ge så många som möjligt chansen att prova simulatorn och förhoppningsvis få det till en naturlig del i utbildningen och erbjuder dig som elev därför att sitta i simulatorn motsvarande tid som de körlektioner du köpt - helt gratis! Så köper du 10 lektioner för bil får du sitta i simulatorn vid 10 tillfällen á 30 min (utan lärare). Du bokar simulatorlektioner precis som du bokar vanliga lektioner, men väljer lärare "simulator" istället.

Om du vill köra simulator och har köpt vanliga körlektioner så du är inskriven hos oss pratar du med din lärare och får en personlig inloggning för simulatorn. Om du bokat tid för simulatorn är det viktigt att du kommer i tid så att vi kan släppa in dig innan vi åker ut på körlektion med annan elev. 

För dig som inte vill köpa vanliga körlektioner utan endast köra simulatorn är priset 250kr för (30min) utan lärare och 500kr med lärare (50min).

Har du frågor gällande simulatorn så kontakta oss gärna! 

Skillster AB grundades 2016 i Umeå med syfte att utveckla  simulatorer för bl.a. blivande buss- och lastbilsförare.

Sedan tidigare har ägarna av Skillster AB över 30 års erfarenhet av att utveckla simulatorer för skogsmaskiner.

Nu erbjuder de även simulator för personbil och Körkort Såklart är en av de första trafiskolorna i Sverige erbjuder sina kunder att mängdträna i en simulator från Skillster.

Vi tror att detta kan hjälpa många av våra elever på sin resa till körkortet, samtidigt som vi sparar på miljön och håller nere kostnaderna för våra kunder.

Följ med oss in i framtiden! 

krav på kunskaper i svenska språket

För att utbildningen skall vara säker för dig som elev och för våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 - eller motsvarande kunskaper i svenska språket.

Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning, då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska, samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen enligt Transportstyrelsens krav på deltagaren.  

Vi accepterar inte tolk på våra kurser p.g.a. begränsat antal platser samt att det stör utbildningen för övriga deltagare.

Kontakta oss vid frågor.