Liten logga Körkort såklart

våra tankar för en miljösmart körkortsutbildning

Miljön är en viktig fråga och vi har ett ansvar för kommande generationer. Att köra bil är frihet men vi måste alla bidra till att minska utsläppen både lokalt och globalt. Vi kör redan nu miljömässigt bra motorer, på alla våra fordon, men man kan alltid göra mer. 

Vi funderar mycket på framtiden. Vilket drivmedel kommer att vara det "bästa" inom några år? Hur kan vi effektivisera utbildningen på bästa sätt och minska på utsläppen? Kan man åka flera elever i bilen samtidigt? Hur och när kommer övergången till enbart automatbil se ut? Bilindustrin har redan nu begränsat möjligheten att beställa manuella bilar men kravet vid körprov är fortfarande manuell bil för att inte få en begränsning på sitt körkort för automatbil. STR och trafikskolebrancshen jobbar hårt för att häva detta krav i nästa körkortsdirektiv.

Grupplektion i bil
Kanske kan man åka fler än EN elev i bilen under en körlektion. Det finns ju ändå ett helt baksäte (titta på filmen här ovan) Då blir det även billigare kostnad per utbildningstimme. Man sparar på miljön samtidigt som man lär sig av varandra. Detta går att tillämpa såväl med vänner man känner som att boka in sig på olika pass exemelvis, grunder, stad eller landsväg. Detta är under planering hos oss - så meddela gärna ditt intresse.

Automat
Man kan även om man avser ta ett körkrot för manuell bil övningsköra i en automatbil från början och på så vis ofta spara många lektioner i bilen och därmed både pengar och miljön.

Simulator
Vissa moment såsom manövrering eller upplevelser av olika trafikmiljöer och trafiksituationer kan man öva i  simulator istället för i bilen. Det spar både på utbildningstid och miljön. Tekniken har vi redan - det gäller bara att vara öppen för att använda den. Prata med din trafiklärare om det låter intressant.  


Vi har en spännande tid framför oss med en intensiv utveckling av ny teknik och ett ansvar att göra det bästa för miljön och framtiden.

Kom gärna med förslag på hur du viill göra din utbildning mer miljösmart och effektiv så att vi tillsammans kan möta framtiden med stolthet.Välkommen till Körkort Såklart - ditt smarta val!