Liten logga Körkort såklart

våra tankar för en miljösmart körkortsutbildning

Miljön är en viktig fråga och vi måste tänka på framtiden. Att köra bil är frihet, men vi har också ett ansvar för att inte påverka miljön negativt mer än nödvändigt och utvecklingen går i en rasande fart.

Vi funderar mycket på framtiden. Vilket drivmedel kommer att vara det "bästa" inom några år? Hur kan vi effektivisera utbildningen på bästa sätt och minska på utsläppen? Hur och när kommer övergången till enbart automatbil se ut?

Grupplektion i bil
Kanske kan man åka fler än EN elev i bilen under en körlektion. Det finns ju ändå ett helt baksäte (titta på filmen här ovan) Då blir det även billigare kostnad per utbildningstimme. Man sparar på miljön samtidigt som man lär sig av varandra. Detta går att tillämpa såväl med vänner man känner som att boka in sig på olika pass exemelvis, grunder, stad eller landsväg. Detta är under planering hos oss - så meddela gärna ditt intresse.

Elbil / automat
Man kan även om man avser ta ett körkrot för manuell bil övningsköra i en elbildriven automatbil som laddas av vatten och vindkraft under de flesta delarna av utbildningen för att inte bidra till mer utsläpp än nödvändigt.

Simulator
Vissa moment såsom manövrering eller upplevelser av olika trafikmiljöer och trafiksituationer kan man öva i  simulator istället för i bilen. Det spar både på utbildningstid och miljön. Tekniken har vi redan - det gäller bara att vara öppen för att använda den. Prata med din trafiklärare om det läter intressant.  


Vi har en spännande tid framför oss med en intensiv utveckling av ny teknik och ett ansvar att göra det bästa för miljön och framtiden.

Kom gärna med förslag på hur du viill göra din utbildning mer miljösmart och effektiv så att vi tillsammans kan möta framtiden med ett leende.Välkommen till Körkort Såklart - ditt smarta val!