Liten logga Körkort såklart

tung släpvagn BE och utökad B (b96)


Om du tar en lektion hos oss så kan du känna dig lugn inför uppkörningen. Du får då rätt förutsättningar för att klara provet.

Även om man kört mycket släpvagn tidigare så kan det ofta vara slarv i körningen som gör att man blir underkänd. Vi vet vilka kraven är och kan berätta för dig vad du måste tänka på för att fixa körprovet. Du har även möjlighet att hyra vår manuella bil och lastade släpvagn utkörd till provområdet om du tagit en lektion hos oss innan.

Pris: 120min lektion samt bil+vagn utkörd till provområdet 3200kr


Hyra av släpvagn för prov - om du inte tagit någon lektion hos oss innan!
Om du inte vill ta en lektion hos oss men ändå vill hyra vår vagn så kostar det 2000kr ink moms utkörd till provområdet. Du får då hålla med egen bil (tänk på att om bilen är automatväxlad får du villkor automat vid körning med tung släpvagn). Vagnen har en totalvikt av 1500kg och är lastad till halva maxlasten. Din bil måste ha en totalvikt av minst 2001 kg för att ekipaget skall vara godkänt för BE / utökad B och får inte ha en högre totalvikt än 2750 kg om du avser att köra upp för utökat.
 

B96/B-utökad (maximala totalvikter bil + släpvagn 4250kg)
Skall du ta B96 så behöver du inte något körkortstillstånd och det är inte heller något teoriprov. Boka ett körprov hos trafikverket och meddela oss så vi ser till att ekipaget är ledigt. Sedan bokar vi in lektionen i lämplig tid innan körprovet.

INNAN körprovet måste du fotografera dig hos Trafikverket (Storgatan 60) 
Om förarprövaren inte ser din bild i systemet får du inte genomföra ditt prov, men måste ändå betala provkostnaden till trafikverket och eventuell hyra av ekipage till trafikskoan. Provområdet för släpvagn är vid bangåden mellan E12 och järnvägen i höjd med Polishuset. Du kan fotografera dig när som helst, så se till att göra det någon vecka innan provet så det inte glöms bort.

BE (maximala totalvikter bil+släpvagn 7000kg)
Skall du ta BE så måste du ansöka om körkortstillsånd hos transportstyrelsen. Du kommer även att göra ett teoriprov hos trafikverket innan uppkörningen. Du behöver kanske fräscha upp dina teoretiska kunskaper samt läsa på om lastsäkring och vikter. Vi har materialet du behöver, både böcker och digitala teorifrågor att öva med. Kontakta oss så berättar vi mer. Du fotar dig för nya körkortet i samband med teoriprovet och uppkönrningen får du inte göra förrän du klarat teoriprovet.

Inför sommaren är det ofta hårt tryck både hos trafikverket och trafikskolan, så se till att vara ute i god tid. Eller varför inte göra bort det under vintern, även om det är husvagnen du ska dra i sommar?!

 

Körprovet bokas hos Trafikverket och vi som trafikskola har inte möjlighet att boka andra tider än de du själv kan se på deras bokningssida. Under sommaren kan det vara flera månaders väntetid på ett prov. Se därför till att vara ute i god tid med att planera och boka provet samt eventuell lektion på trafikskolan. 
Välkommen till oss!

Se E-handel för priser.