Liten logga Körkort såklart

individuellt anpassad intensivutbildning

Ibland kan det vara så att man måste lägga upp en intensivare plan för sin körkortsutbildning för att få motivation, eller om man vill lyckas på kort tid inför ett jobb.

Vi skräddarsyr utbildningen och bokar in lektioner efter dina önskemål. Bra är om man har en långsiktig plan ändå, man kan exempelvis boka in lektionerna en månad framåt i tiden och till dess jobba med teorin i elevcentralen så allt är klart innan man börjar köra. Eller så gör man allt samtidigt, men det brukar krävas att man lägger 100% på körkortet om man skall få det att funka på intensiv nivå. 

Ett exempel är att vi bokar in lektioner under 2-3 veckor. Vanligtvis 20 lektioner som dubbellektioner, så man kör 2x55min i varje dag. Då har man övrig tid på dagen till att läsa teori. Kom ihåg att alla har olika förutsättningar och vissa behöver fler, andra färre lektioner.

Det är att föredra att riskutbildningarna är färdiga om man avser köra allt på 2-3 veckor då de kan vara svårt att få in i vår planering. Men självklart kan vi hjälpa till även med dessa om man har framförhållning i planeringen.

En intensivutbildning är ingen garanti till att vi bokar ett körprov till dig, utan det är mycket ansvar på dig som elev. Om du måste ha körkortet inom en viss tid så rekommenderar vi att du själv bokar provet innan, så kommer vi att tillsammans rådgöra om hur vi tycker du ska tänka kring det under resans gång...

Vill du komma till Umeå från annan ort och köra, då kan du bo på STF vandrarhem som ligger tvärs över gatan.

Hör av dig så planerar vi in någonting som känns bra för dig!

För en så effektiv utbildning som möjligt rekommenderar vi alltid att du köper körhäfte 1-2-3 i E-handeln eller på trafikskolan och tar med dig till varje lektion. Där kan du förbereda dig, din lärare kan även skriva och rita i det på lektionerna. 

Krav på kunskaper i svenksa språket

För att utbildningen skall vara säker för dig som elev och för våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i svenska språket.

Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning, då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska, samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen, enligt Transportstyrelsens krav på deltagaren.  Kontakta oss vid frågor.