Liten logga Körkort såklart

Komplettera din utbildning med simulatorbaserad träning.


Personbil
Att kunna hantera växellådan, positionera bilen och anpassa sig till sina medtrafikanter och gällande trafikregler är viktigt för att bli en duktig och säker bilförare. Simulatorn omfattar ett stort övningsområde med vanligt förekommande trafiksituationer. I övningsområdet finns sträckor med låg hastighet, trånga passager, mycket trafik, cirkulationsplatser och landsväg.

Simulatorlösningen ser vi som en stor möjlighet, inte minst för att hålla nere kostnaden för eleven med mängdträning och manövrering. Vi tror att alla elever oavsett bakgrund eller förutsättningar kan ha nytta av simulatorn i sin körkortsutbildning. Men endel kanske ser större fördelar än andra med simulatorn och vårt mål är att individanpassa utbildningen så varje elev får det som passar denne bäst.

Inledningsvis kommer det att från 1/1 2019 ingå lektioner i simulatorn i våra Brons- Silver- och Guldpaket utan extra kostad! Man kan även köpa paket med enbart simulatorträning, samt paket blandat med simulator och vanliga lektioner i bil. Även enstaka lektioner är möjligt att köpa. Grundpriset är 300kr för 50 minuter vilket ger ett minutpris på under halva kostnaden av motsvarande lärarledd lektion i bil.Vill du ha chansen att vara en av tre som gratis får testa vår simulator?
Upplägget är att du först kör simulator gratis upp till godkänd nivå på de övningar som finns. När du sedan är klar med det fortsätter vi i bil och då betalar du enligt gällande paketpriser fram till uppkörning. Detta gör vi för att få en bra bild över hur simulatorn kan hjälpa dig som elev att fixa körkortet till en lägre kostnad. 

Krav: För att det ska vara möjligt att lyckas med detta behöver du även uppvisa godkänt på teori i elevcentralen. Det krävs därför att du pluggar teroi parallellt med körningen i simulatorn. Efter genomgången simulatorträning uppskattar vi att du kommer att behöva ca 10 lektioner i bil för att fullfölja din utbildning (eventulellt mer). Det tillkommer även kostnader för riskutbildningar och provavgifter. Inloggning till elevcentralens teorimaterial måste du även köpa av oss innan du påbörjar din körning i simulatorn för att kunna ta del av denna möjlihet. Körningen skall ske regelbundet varje vecka under januari till mars och vi vill ha kontinuerlig kontakt med dig under tiden.

Skicka in din motivering till varför just du ska få denna möjlighet i formuläret nedan så kommer vi att välja ut tre stycken som under våren får ta sitt körkort till stor del med hjälp av simulatorn. 

Lastbil och Buss
Förmågan att hantera sin lastbil och dess släp är en viktig del i utbildningen som snabbt drar iväg i timmar och därmed ekonomiskt när du ska ta ett körkort för tyngre behörigheter. I Simulatorn spar du både pengar och miljö.

Simulatorlösningen omfattar allt från grundläggande manövrering till körning i trafik, men med ett tydligt fokus på att utveckla färdigheter kopplat till backning och manövrering med släp. Utbildningsinnehållet är uppdelat i moduler, vilket stegvis och inituitivt tar dig genom utbildningen.

Vi utbildar inte på tyngre behörigheter. Men som komplement till din utbildning kan vi erbjuda självständig mängdträning i vår simulator för C, CE och D behörigheter. Grundpriset för tyngre behörigheter är 400kr för 50 min.


Nedan ser du vad erfarna lastbilsförare tycker om Skillster körsimulator.

Skillster AB grundades 2016 i Umeå med syfte att utveckla  simulatorer för bl.a. blivande buss- och lastbilsförare.

Sedan tidigare har ägarna av Skillster AB över 30 års erfarenhet av att utveckla simulatorer för skogsmaskiner.

Nu erbjuder de även simulator för personbil och Körkort Såklart är en av de första trafiskolorna i Sverige som kör med simulator från Skillster.

Vi tror att detta kan hjälpa många av våra elever på sin resa till körkortet, samtidigt som vi sparar på miljön och håller nere kostnaderna för våra kunder.

Följ med oss in i framtiden! 

 

krav på kunskaper i svenska språket

För att utbildningen skall vara säker för dig som elev och för våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 - eller motsvarande kunskaper i svenska språket.

Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning, då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska, samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen enligt Transportstyrelsens krav på deltagaren.  

Vi accepterar inte tolk på våra kurser p.g.a. begränsat antal platser samt att det stör utbildningen för övriga deltagare.

Kontakta oss vid frågor.