Riskutbildning del 1 b  

RISKETTAN

Logga in med bank-ID och tryck sedan på BOKA för att se aktuella datum och boka kursen hos oss!

- gäller även dig som inte tidigare är kund hos oss!

NÄSTA KURS  tisdag 19:e december kl 12:30-15:50

Kursavgiften är 950 kr och betalas via Swish senast vid kursstart.

Avbokning av kursen måste ske senast kl 13:00 dagen innan.

 Deltagaren måste tala och förstå svenska för att delta på kursen!

Maila oss enkelt via formuläret nedan vid frågor eller ring 090-12 21 00

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.

Riskutbildning del 1 är en obligatorisk utbildning som du behöver delta på innan du får göra ditt teoretiska prov. Den är teoretisk i föreläsningsform med inslag av gruppdiskussioner och mindre grupparbeten.

Du kan boka in den närsomhelst under din utbildning då inga förkunskaper krävs gällande körning eller teori. Kursen är giltig i 5 år från utbildningsatum.

Syfte och mål med utbildningen
Riskutbildning för behörighet B del 1 syftar till att ge eleven kunskap och insikt om hur alkohol, andra droger, trötthet och andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Eleven ska även få kunskap om och insikt i vilka konsekvenserna kan bli samt vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.

Eleven ska efter genomgången utbildning inse betydelsen av att ta avstånd från alkohol och andra droger i samband med körning samt vikten av att vara utvilad och koncentrerad som förare.

Utbildningen ska ge stort utrymme för reflektion och diskussion. 
 

Kom ihåg att ta med giltig legitimation till kursen!

Viktigt att du kommer i god tid innan kursstart då det är ett krav av Transportstyrelsen att man deltar under hela kursen. Är du mer än 10 minuter sen kommer du inte att få delta och din kursavgift är då förbrukad. 

Avbokning måste ske innan kl 13:00 dagen innan för att inte debiteras. 

Vid sen avbokning debiteras halva avgiften. Avbokas ej kursen innan starttid debiteras hela avgiften och kommer att faktureras om den inte är förbetald.

 

26941105-xZQwI

Krav på kunskaper i svenska språket

För att utbildningen skall vara säker för dig som elev och för våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4
- eller motsvarande kunskaper i svenska språket.

Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning, då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska, samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen, enligt Transportstyrelsens krav på deltagaren. Eventuell tolk på kurser måste alltid förbokas.

Kontakta oss vid frågor.