Utbildning
riskutbildning 2 - halkbanan
För att boka risktvåan via oss måste du vara inskriven elev och köra lektioner hos oss. Du bokar den sedan i samrådan med din lärare när du är i senare delen av din utbildning. Detta eftersom du måste ha vissa kunskaper för att kunna tillgodogöra dig utbildningen enligt kursplanen.
Syfte och mål med utbildningen:
Riskutbildning för behörighet B del 2 ska belysa svårigheterna med körning såväl på halt underlag som körning under andra förhållanden samt möjligheterna att undvika risker förknippade med sådan körning.
Utbildningen syftar också till att eleven ska inse hur olycksrisk har samband med hastighet och väglag samt hastighetens och skyddsutrustningens betydelse vid trafikolyckor.
Genom att förstå dessa samband förväntas eleven få förståelse för betydelsen av att anpassa sin hastighet, köra med säkerhetsmarginaler och undvika risker. Utbildningen syftar dessutom till att ge eleven möjligheter till en realistisk värdering av sin körförmåga. Eleven ska ges utrymme för reflektion och diskussion av vad som upplevts under utbildningen.
Om du bokat RISKTVÅAN via oss
Utbildningen hålls på Umeå Trafiksäkerhetscenter i HÖRNEFORS.
Kursen börjar 09:30 så åker vi gemensamt från trafikskolan kl 08:40 och är åter i Umeå ca 13:45.
Om du avser att ta dig till utbildningsplatsen på egen hand är det bra om du meddelar det så vi inte behöver invänta dig i onödan innan vi åker.
Kom ihåg att ta med giltig legitimation
Risktvåan kostar 3500 kr och avgiften skall vara betald innan vi åker från trafikskolan. Via E-handeln här på hemsidan kan man betala genom "ladda elevsaldo" i förväg, det går också bra att betala med swish hos oss. I avgiften ingår transport till och från Hörnefors med oss från trafikskolan för den som vill.
Krav på kunskaper i svenska språket
För att utbildningen skall vara säker för dig som elev och för våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 - eller motsvarande kunskaper i svenska språket.
Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning, då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska, samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen enligt Transportstyrelsens krav på deltagaren. Kontakta oss vid frågor.