senior i trafiken - det är aldrig för sent att uppdatera sig

Senior man with hat and eyeglasses adjusting rear mirror while sitting in his car. Other hand on steering wheel. Picture taken from back seat.

Tiderna förändras och trafikintensiteten blir allt högre.

Vi på Körkort Såklart kan nu erbjuda Er som förening ett teoretiskt föredrag och genomgång av trafikregler hos Er. Vi svarar på frågor i ämnet och tydliggör vad som gäller i olika situationer, givetvis får Ni komma med önskemål och frågeställningar innan.

Som äldre med körkort kan det ibland vara svårt att hänga med i trafikrytmen samt nya regler och trafikplatser. Kanske är det längesedan du körde bil och nu har behovet ändrats. Då kan en trafiklektion vara bra, där du får tips och råd hur du bäst bör göra.

Det är som bekant aldrig för sent att lära sig mer och det kan vara bra för självkänslan samt Din och andras trygghet att boka in en eller några trafiklektioner.

Hör av Er så kommer vi fram till vad som passar föreningen eller Dig bäst och till vilken kostnad, beroende på hur länge och vart ni vill att vi skall besöka Er.

Close up of senior man holding one hand on gearshift and other on steering wheel while sitting in his car. Selective focus on hand.
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Information enligt GDPR: De uppgifter som du lämnar kommer att sparas i vårt sytem i upp till 1 år. De blir inte offentliga och hanteras endast av oss.

Du måste acceptera villkoren.

Bernt, 79, tar körlektioner – aldrig för sent att lära sig

Citat ur VK-artikel 12/11 2022

"När Bernt Andersson tog körkort körde man fortfarande på vänster sida. Nu tar han körlektion igen, och hans slutsats är enkel:

– Alla som är äldre borde ta körlektioner!"

 

"Bernt Andersson är som de flesta bilförare. Han är van att köra och anser sig vara duktig på det. Han tog trots allt körkort 1961 och är i dag 79 år.

Men han inser att det är rätt nyttigt att ta nya lektioner.

– Trafikrytmen här i Umeå är mycket tuffare nu. Jag tycker att man kör på ett stressat sätt, säger han."

 

"Även om Bernt inte uppskattar alla regler så tar han till sig dem, och hoppas att han snart ska bli godkänd för bilkörning igen. Han bor i Tavelsjö och har ingen buss som stannar i närheten av sitt hem. Han ser värdet i att ta körlektioner, att bli uppdaterad 61 år efter att ha tagit körkortet är inte så dumt. Han rekommenderar fler att ta körlektioner.

– Självklart, och då tänker jag framför allt på familjer där båda har körkort men där den ena kör ständigt. Det kan ha gått fem eller tio år och de kanske har bytt bil, och om man då börjar köra kan det vara så att man inte kommer ihåg allt. Jag rekommenderar alla som inte kört på länge att gärna ta körlektioner. Du blir inte straffad om du gör det, och du får tips och råd om hur du ska uppträda. Ingen erkänner att de blir sämre på att köra men jag rekommenderar även de som kör att de tar en lektion eller två. Det är inga stora pengar."

Hela artikeln hittar du i VK 2022-11-12. Bilderna  har inget samband med artikeln.

26941105-xZQwI