tung släpvagn BE och utökad B (b96)

slap_korkort

Om du tar en lektion hos oss så kan du känna dig lugn inför uppkörningen. Du får då rätt förutsättningar för att klara provet.

Inför sommaren är det ofta hårt tryck såväl hos trafikverket för prov och trafikskolan, så se till att vara ute i god tid. Under maj till augusti kan vi ha avårt att hjälpa dig med BE/B96 både gällande lektion och hyra av ekipage, Detta då det är högsäsong för både bil och moped. Planera gärna och ta ditt körkort för tung släpvagn under september till april. Vii hjälper dig givetvis i mån av tid även under vår/sommar.

Från 1/11 2020 är det tillåtet att kör upp med automatväxlad bil för BE/B96 utan att få villkor på behörigheten.

Även om man kört mycket släpvagn tidigare så kan det ofta vara slarv i körningen som gör att man blir underkänd. Vi vet vilka kraven är och kan berätta för dig vad du måste tänka på för att fixa körprovet. Du har även möjlighet att hyra vår bil och lastade släpvagn utkörd till provområdet om du tagit en lektion hos oss innan.

Pris: 120min lektion samt bil+vagn utkörd till provområdet 3500 kr

För att boka lektion och ekipage till prov kontaktar du oss enklast via formuläret här intill.  Du kan endast hyra vårt ekipage om du tagit en lektion med oss innan.

B96/B-utökad (maximala totalvikter bil + släpvagn 4250kg)
Skall du ta B96 så behöver du inte något körkortstillstånd och det är inte heller något teoriprov. Boka ett körprov hos trafikverket och meddela oss så vi ser till att ekipaget är ledigt. Sedan bokar vi in lektionen i lämplig tid innan körprovet.

INNAN körprovet måste du fotografera dig hos Trafikverket (Storgatan 60)
Om förarprövaren inte ser din bild i systemet får du inte genomföra ditt prov, men måste ändå betala provkostnaden till trafikverket och eventuell hyra av ekipage till trafikskoan. Provområdet för släpvagn är vid bangåden mellan E12 och järnvägen i höjd med Polishuset. Du kan fotografera dig när som helst, så se till att göra det någon vecka innan provet så det inte glöms bort.

BE (maximala totalvikter bil+släpvagn 7000kg)
Skall du ta BE så måste du ansöka om körkortstillstånd hos transportstyrelsen. Du kommer även att göra ett teoriprov hos trafikverket innan uppkörningen. Du behöver kanske fräscha upp dina teoretiska kunskaper samt läsa på om lastsäkring och vikter. Vi har materialet du behöver, både böcker och digitala teorifrågor att öva med. Kontakta oss så berättar vi mer. Du fotar dig för nya körkortet i samband med teoriprovet och uppkörningen får du inte göra förrän du klarat teoriprovet.

 

26941105-xZQwI

Körprovet bokas hos Trafikverket och vi som trafikskola har inte möjlighet att boka andra tider än de du själv kan se på deras bokningssida. Under sommaren kan det vara flera månaders väntetid på ett prov. Se därför till att vara ute i god tid med att planera och boka provet samt eventuell lektion på trafikskolan. 
Välkommen till oss!

"Trevlig personal som gjorde det möjligt att snabbt få lektion och hyra av bil och släp. Väldigt tillmötesgående och tålmodiga."

/Nicklas Stenlund

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.