Vägen till körkortet

Körkortstillstånd
För att få börja övningsköra måste du ansöka om ett körkortstillstånd. Detta måste du göra vare sig du ska köra enbart på trafikskola eller som privatist. Ansökan sker hos transportstyrelsen och du måste ha fyllt 16 år för att kunna övningsköra. När du ska ansöka om ett körkortstillstånd krävs det att man gör en synundersökning och fyller i en hälsodeklaration. Synundersökningen gör du hos en optiker, ofta kan de direkt rapportera in den digitalt till Transportstyrelsen. Här intill hittar du en länk där du kan göra din ansökan.

Introduktionskurs för privat övningskörning s.k. Handledarutbildning Om du bara tänker köra på trafikskola krävs endast körkortstillstånd och att du är inskriven på den skola du tänker köra på. Men tänker du även köra privat med en handledare så behöver ni båda gå en introduktionskurs innan ni kan börja övningsköra.

 

Synundersökning för körkortstillstånd

Vi har varken utrustning eller utbildning för att genomföra en godkänd synundersökning. Vi rekommenderar istället att boka tid hos våra grannar på Glasögon magasinet som ligger i samma hus som trafikskolan. De tar 145 kr för denna undersökning och rapporterar resultatet direkt till Transportstyrelsen.

Boka tid på deras hemsida:

26941105-xZQwI

Ansök gratis nedan:

dags att boka prov?

Provavgiften till Trafikverket måste vara betald till dem senast 24h innan provtillfället - om detta inte är gjort avbokas provet automatiskt om kunden är under 18 år vid bokningstillfället!

Självklart hjälper vi till att boka körprov till våra elever och de får då köra vår bil som de är vana vid på provet!

Men ibland passar det inte, eller eleven vill ha ett mål att jobba mot innan vi har en långsiktig plan. Det är då helt okej att själv boka ett prov med trafikverkets bil. Berätta det gärna då för din lärare så kan vi hjälpa dig på bästa sätt att lyckas nå ditt mål på bästa sätt.

- Vi utbildar säkra förare!

läs mer i broschyren här:

Krav på kunskaper i svenska språket

För att utbildningen skall vara säker för dig och våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i svenska språket. Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen.

- Kontakta oss vid frågor.