Liten logga Körkort såklart

AM-körkort

Moped klass 1 är den så kallade EU-mopeden som är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/tim. För att köra den krävs att du har körkort, traktorkort (utfärdat före den 1 oktober 2009), eller körkort för moped klass I (AM)

AM Kursstart avser två dagar teori, lördag & söndag kl. 10:00-15:00
med lunchrast kl. 12-13
(medtag egen mat, micro finns att låna)
Därefter sker körning i Umeå under kommande 1-4 veckor. 
 • Du kan redan nu anmäla dig för kurser våren 2019. Teori börjar i slutet av mars och körning när vägarna är torra i slutet av april. 
- Anmälan för kommande  AM kurser:

 • tex Adhd, Dyslexi, Aspberger? Om ni nämner det så får vi lättare att ge Er det stöd som kan behövas.
 • Tack för att du berättar hur ni hittat oss!

 • Den information du skriver in här kommmer att sparas i upp till ett år. Dina uppgifter blir inte offentliga och kommer bara att hanteras av oss.

När du anmält dig så svarar vi med en bekräftelse per mail inom kort, begränsat antal!

Vägen till ditt AM körkort

Transportstyrelsens krav för Moped AM-körkort är en minst tolv timmar lång utbildning, varav minst fyra timmar i praktisk miljö.

Vårt kursupplägg omfattar två teoritillfällen på sammanlagt åtta timmar exklusive raster, individuell körning på körgård och ca 4 timmar körning i trafik.


Åldersgränsen för AM är 15 år, du kan dock påbörja din utbildning vid 14 år och 9 månader. Men kan inte skriva teoriprovet förrän man fyllt 15 år.
 • Ansök om Körkortstillstånd
  För att få börja övningsköra på trafikskola behöver du ansöka om körkortstillstånd för moped klass 1. En synundersökning behöver göras. Går du till en optiker rapporterar de in resultatet till trafikverket direkt.
 • Teori
  Vid första teoritillfället måste du kunna visa upp körkortstillstånd och godkänd legitimation. Detsamma gäller för att få köra den obligatoriska utbildningen i trafik och för att kunna genomföra teoriprov. Du kommer få tillgång till STR´s digitala teorimaterial, så du kan plugga hemifrån via elevcentralen.se eller appen Körkort nu - med elevcentralen. Både vårdnadshavare och elev bör läsa igenom pdf-filen som du hittar längst upp på denna sida med information om hur man bäst pluggar teori för att lyckas med teoriprovet!
   Om eleven har behov av extra teoriundervisning efter kursen så erbjuder vi personlig stödundervisning för 500kr/h.
 • Praktik
  Fyra timmar obligatorisk körutbildning. Körövningarna syftar till att skapa ett säkert handhavande av mopeden. Vi övar start och stopp, styrning och balans samt, inte minst, bromsning i olika farter under olika förutsättningar. Den största delen av körningen kommer vi att vistas i stadstrafik och på mindre landsvägar. Detta för att eleven skall kunna köra säkert i olika miljöer. Det underlättar även mycket för när det är dags att ta bilkörkortet.
 • Kunskapsprovet på trafikverket
  Efter genomgången teoriundervisning och minst fyra timmars körning där vi ser att eleven uppfyller kraven så rapporterar vi in godkänd utbildning till transportstyrelsen. Det är då fritt för Er att boka in teoriprov på Trafikverket. För att klara provet rekommenderar vi att alla momenten på elevcentralen är godkända och sluttest gjort innan prov bokas. Provet gör du på trafikverket, även där måste du visa giltig legitimation. Kunskapsprovet består av 65 frågor där minst 52 frågor måste vara korrekt besvarade för att du ska bli godkänd.
 • När får du ditt AM-körkort ?
  Har du fotograferat dig på Trafikverkets förarprovskontor innan teoritillflället så tillverkas och levereras ditt körkort inom några dagar.

AM-paketet

Innehåller de obligatoriska momenten som krävs för utbildningen:
 • 8 tim lärarledd teori
 • 4 tim körning blandat manöverbana och olika trafikmiljöer i stad och landsväg.
 •  Digital teori från STR


Pris: 4 500 kr

Faktura skickas  innan kursstart och skall vara betald innan utbildningen påbörjas. 


OBS! Avgift för teoriprov (325kr) till Trafikverket betalas till dem och ingår inte i kursavgiften till trafikskolan.

Vi kör Yamha Aerox

vi utbildar på svenska

För att utbildningen skall bli så kostnadseffektiv som möjligt så kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i svenska språket.