Liten logga Körkort såklart

vill du köra automatväxlad bil hos oss?

Vanligt idag är att barn som ska lära sig cykla först får en balanscykel utan trampor för att lär sig balans och avsökning (grunderna). När de sedan får sin cykel med trampor behövs inga stödhjul - de trampar bara iväg för egen maskin efter en stund.

Vi tänker att man på samma sätt först kan lära sig manövrera och köra bilen med automatväxel för mer kostnadseffektiv utbildning. 

När man sedan känner sig trygg med manövrering, avsökning och övrig trafik med goda rutiner, kan man i slutet av utbildningen lägga några lektioner på växling om behovet finns och ekomonin tillåter.

Man kan även välja att köra upp med automatbil och göra en kompletterande uppkörning vid senare tillfälle för att häva villkoret om behov av manuellväxlad bil finns.
 
Har man en begränsad budget är detta absolut bästa alternativt.

Vi kör med BMW i3 - HÅLLBARHET FRÅN BÖRJAN TILL SLUT

Det behövs mer än bara motor med lågt utsläpp för att driva hållbar förändring. När BMW designade i3 och dess produktionsanläggningar gjordes det med fokus på hållbarhet från början till slut. Så körglädjen du upplever bakom ratten på en BMW i3 är fullt hållbar.

Kolfiberkarossen produceras med 100% vattenkraft och resterande del i produktionen av BMW i3 i Leipzig är 100% driven av vindkraft.
Den energi som krävs i produktionen har halverats jämfört med den redan låga energianvändningen hos andra BMW-modeller.

BMW i3 är byggd av förnyelsebara och återvunna material som skyddar miljön och ersätter konventionella material som plast. Upp till 95% av bilen är återvinningsbar. Batterimodulerna kan till exempel återanvändas för att lagra solenergi. Överskott av kolfibrer kan återintrodueras till produktionsprocessen.

Källa: https://www.bmw.com.au/bmw-cars/bmw-i/bmw-i3/sustainability
 

vi utbildar på svenska

För att utbildningen skall bli så kostnadseffektiv som möjligt så kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i det svenska språket.

För en så effektiv utbildning som möjligt rekommenderar vi alltid att du köper körhäfte 1-2-3 i E-handeln eller på trafikskolan och tar med dig till varje lektion. Där kan du förbereda dig, din lärare kan även skriva och rita i det på lektionerna. 

intressanta länkar om elbilar:

BMW batterier blir till vindkraft:
http://www.vibilagare.se/nyheter/bmw-batterier-till-vindkraft

Batteriets livsläng i en BMW i3
https://insideevs.com/lets-look-at-the-specs-of-the-samsung-sdi-94-ah-battery/

Elbilar betydligt renare än bensinbilar
http://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20160525/studie-gor-klart-elbilar-ar-betydligt-renare-an-bensinbilar/

Utsläpp fossilbil kontra elbil
https://www.transportenvironment.org/press/electric-cars-emit-less-co2-over-their-lifetime-diesels-even-when-powered-dirtiest-electricity