Liten logga Körkort såklart

Behöver du tyngre behörighet - BE eller B-utökad?

Har du koll på vad du ska uppvisa för kunskaper på körprovet?

Om du tar en lektion hos oss så kan du känna dig lugn
inför uppkörningen då vi går igenom följande:

  • Koppla ihop och koppla isär ekipaget.
  • Genomgång av säkerhetskontroll, lastsäkring och vikter.
  • Körning i stadstrafik och landsväg.
  • Backning och manövrering likt som på körprovet.
B96/B-utökad (maximala totalvikter bil + släpvagn 4250kg)
Skall du ta B96 så behöver du inte något körkortstillstånd och det är inte heller något teoriprov. Boka ett körprov hos trafikverket och meddela oss så vi ser till att ekipaget är ledigt. Sedan bokar vi in lektionen i lämplig tid innan körprovet. Vid behov av extra lektion kostar det 850kr/h.
  • Kom ihåg att DU måste åka till trafikverket på Storgatan 60 INNAN körprovet för fotografering. Annars får du inte genomföra ditt prov och får ändå betala provkostnaden och hyra av ekipage.

BE (maximala totalvikter bil+släpvagn 7000kg)
Skall du ta BE så måste du ansöka om körkortstillsånd hos transportstyrelsen. Du kommer även att göra ett teoriprov hos trafikverket innan uppkörningen. Du behöver kanske fräscha upp dina teoretiska kunskaper samt läsa på om lastsäkring och vikter. Vi har materialet du behöver, både böcker och digitala teorifrågor att öva med. Kontakta oss så berättar vi mer. Du fotar dig för nya körkortet i samband med teoriprovet och uppkönrningen får du inte göra förrän du klarat teoriprovet.

Inför sommaren är det ofta hårt tryck både hos trafikverket och trafikskolan, så se till att vara ute i god tid. Eller varför inte göra bort det under vintern, även om det är husvagnen du ska dra i sommar?!
 

Priser:
Kolla i E-handeln här på vår hemsida så hittar du paket för både B96 och BE, med komplett teorimaterial.