Liten logga Körkort såklart

Introduktionsutbildning
för privat övningskörning

Kursen är vid ett tillfälle och minst 180 min lång exklusive raster.

Vi har Löpande kursstarter i Umeå och vid efterfrågan i Nordmaling.

Aktuella datum hittar du på satartsidan, de bokas och betalas i E-handeln under "kurser".


Registering av godkänd kurs till Transportstyrelsen görs efter kurstillfället förutsatt att kursavgiften är betald.

 

Utbildningen syftar till att ge elev och handledare kunskap om vilka krav som ställs vid övningskörningen samt hur det fungerar att ta ett körkort idag. Genom kursen får ni information som gör att Er övningskörning och mängdträning hemma skall bli så effektiv och säker som möjligt.
 

 Nytt from 1/9-2010 är:

- Elev och handledare behöver ej gå kursen vid samma tillfälle eller hos samma utbildare

- Har du gått kursen tidigare och har en giltig utbildning så behöver du ej gå kursen igen.
- Giltigheten på kursen är 5 år från det datum du gick kursen, för både elev och handledare

 

Krav för att gå kursen:

Eleven måste minst vara 15 år och 9 månader för att få gå kursen

Handledaren måste ha

1. Ha fyllt 24 år
2. Ha körkort för fordon av det slag körningen avser.
3. Under sammanlagt minst 5 av de senaste 10 åren haft ett sådant körkort.

Om körkortet varit återkallat inom de senaste tre åren finns risk att handledaren inte blir godkänd

 
Ansök om handledarskap

Efter genomförd kurs rapporteras du in till Transportstyrelsen av trafikskolan. Sedan måste handledaren ansöka om handledarskap för varje enskild elev denna skall övningsköra med. Först när ni fått hem godkännande i brevlådan är det okej att börja övningsköra. Detta papper skall vara med i bilen vid privat övningskörning.

VIKTIG INFORMATION

  • OBS! För att en kurs skall genomföras måste det minst vara 8 st deltagare, annars flyttas kursen till nästa tillfälle
  • Får du inget "kvitto" på mailen efter att du bokat i E-handeln så har bokningen förmodligen inte gått igenom. Kontakta oss om du funderar över något, då du annars riskerar att inte få delta om kursen blivit fullbokad.
  • Då kursen är lagstadgad och Ni måste delta hela utbildningstillfället så får vi inte ta med de som kommer efter att kursen startat. Se därför till att komma ca 15 minuter innan utsatt tid, samt medtag giltigt ID för att vi skall kunna rapportera Er.
  • För att vi skall kunna rapportera dig som godkänd på kursen krävs att du förstår svenska väl. Vi rekommenderar att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i svenska språket. Kursavgiften återbetalas ej - det är upp till den som anmäler att ta reda på vad som gäller innan bokning.

Aktuella datum på länken:

efter kursen skall du ansöka om handledarskap nedan:

vi utbildar endast på svenska

För att utbildningen skall bli så kostnadseffektiv som möjligt så kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i svenska språket.

För teoretiska kurser som introduktionskurs och riskutbildning kräver även Transportstyrelsen att du ska kunna delta aktivt i diskussioner och återge utbildningens innehåll för att bli godkänd.

intro-kurs i nordmaling?

Några gånger per år håller vi introduktionskurs för privat övningskörning även i Nordmaling. Vi håller då till i Studieförbudet Vuxenskolan´s lokaler på Hamngatan 1 (vid Blomsteraffären)

Fyll i formuläret nedan, när vi har minst 10 deltagare sätter vi ett datum för kursen. Observera att vi oftast inte kan sätta in en kurs med kortare framförhållning än 4-6 veckor beroende på hur mycket bokningar vi har i vårt övriga schema och om lokalen är ledig.  
Meddela om det är någon tid eller veckodag som passar bättre för Er.

intresseanmälan introkurs i nordmaling