Kontakt

sallegarage231107
"Utmärkt körskola, rekommenderar starkt!
Mycket snälla, roliga och duktiga lärare. Särskilt Salomon, som jag körde med nästan alla lektioner. Stor eloge till honom, vilket sympatiskt människa och pedagog👏🏻Var förut väldigt rädd för att köra bil men han spred ett enorm lugn i bilen blandat med humor och tydliga direktiv med genomtänkta lektioner för att vi skulle nå målet! Tog en intensivkurs under 2,5 vecka och klarade teori och körprov på första försöket." 
/Jessica Strandberg

"Rekommenderar verkligen denna körskola! Jag har kört med alla 3 lärare och dem är alla så bra på det dem gör! Jag hade möjligheten att ta körkort och öva med Tobias. Alla 3 lärare är pedagogiska och läser snabbt av vad och hur din körning ska genomföras för att du ska nå resultat och klara körkortet." /Jennifer Bystedt

"Jag kan inte tacka er nog! Jag trodde inte att jag skulle ta mitt körkort detta år men efter en intensivkurs med er, lyckades jag på första försöket. Ett sånt fantastiskt bemötande av både min körlärare och resterande personal är svårt att hitta. Om jag i framtiden vill ta någon annan typ av körkort kommer jag definitivt tillbaka till er." /Nathalie Ehrlin

"HELT FANTASTISKA LÄRARE, jag har aldrig blivit bemött så bra av en körskola som på körkort såklart. Jag kände mig alltid bekväm och säket. Jag är klumpig och har svårt att lyssna, men det togs emot med skratt och uppmuntran. Jag rekomenderar verkligen denna körskola, dom gör det roligt att köra.
Här finns det lärare som verkligen bryr sig, som ger en en andra chans när det blir fel." /NK

"Umeås bästa körskola, utan tvekan! Hade Tobias som lärare, hur klockren som helst!
Stort tack för tiden tillsammans och att ni hjälpte mig till körkort på direkten!" /Peter Nyström
 
 

"Jag rekommenderar verkligen Körkort såklart till alla som ska ta körkort, väldigt hjälpsamma, duktiga och trevliga. Ett stort tack till Salomon som hjälpte mig att klara körkortet. Det var alltid lika roligt att komma till varje lektion!" /Lisa Sandberg

"Underbar körskola som fick mig att klara körkortet på första försöket! Min körskolelärare var supertrevlig och väldigt bra på att förklara hur jag kunde förbättra mig. Rekommenderar körskolan till alla som vill ta körkort!" /Hanna Pontén

"Fantastiskt bra. Trevliga och hjälpsamma från första kontakt. De har en väldigt bra plan som de genomför med bravur. Kan inte tänka mig en bättre upplevelse när det kommer till att ta körkort." / Jesper Svensson

"Väldigt nöjd med körkort såklart. Tog en intensivkurs och fick jättebra hjälp med både körning och teori. Väldigt pedagogiska, trevliga och tillmötesgående körlärare! Rekommenderas starkt." /Emmy Sandberg

"Trevlig personal, humana priser och väldigt grundlig utbildning. En riktigt bra trafikskola helt enkelt!" /Eliot Ferrer

"Tjena! Ville bara snabbt skriva ett litet tack-brev efter mina körningar hos er (med Maja).

Hade körningen idag och klarade det utan några problem! (2022-12-14)
 
Ville bara snabbt skriva ett litet tack för all hjälp och det bemötande jag fått som elev hos er.
Otroligt trevligt gäng ni allihopa och vill speciellt tacka Maja som jag kört med under 8 lektioner!
Och tack till Salomon för en rolig och lärorik riskutbildning och halkbana-utbildning.
 
Så otroligt tacksam för all er hjälp! Lätt den bästa skolan här i stan och utan er hade jag nog inte klarat det på första försöket!
Så återigen, tack för er hjälp!
 
Har nu B-körkort och kunde inte vara gladare än vad jag är just nu!
Ska be mina vänner boka kurser via er då jag anser att ni är de bästa gänget i stan!
 
Tack för hjälpen till körkortet!!!!"
 
Hälsningar, Hampus Aretorn

"Körkort Såklart är en perfekt körskola på alla sätt. De hjälper från den första körlektionen ända fram till körprovet med en utbildning som verkligen känns skräddarsydd till varje elev. Tack vare skolan klarade jag teoriprovet och uppkörningen på första försöket trots att jag knappt kört innan jag började hos dem. De har bra planer för olika ekonomiska bakgrunder med den bästa planen i Umeå för studenter som tar CSN-lån för körkortet. Det känns verkligen som att de gör sitt yttersta för att du ska klara det. Om ni letar efter en körskola som ni kan lita på rekommenderar jag starkt Körkort Såklart." /Loke Säfström

Synkontroll för körkortstillstånd

Vi har utbildning och utrustning samt är godkända av Transportstyrelsen att göra den syndundersökning som du behöver för att skaffa körkortstillstånd. Vi rapporterar in ditt resultat digitat för snabbast hantering. Ta alltid med giltig legitimation. Syntestet kostar 150 kr och bokas enklast genom formuläret nedan.

Vill du börja köra hos oss?

När du vill börja köra hos oss är det enklast är att du skriver in dig själv genom att i logga in med Bank-ID på elev.korkortsaklart.se så får vi dina uppgifter och du kan läsa våra villkor. För att boka lektioner behöver du även köpa en utbildning hos oss. Dvs antingen köpa något av våra förmånliga paket med körlektioner och teori eller betala en inskrivningsavgift på 150kr och meddela om det är manuell eller automat du vill köra hos oss om du endast vill boka enstaka lektioner och betala vid varje tillfälle. Då lägger vi på dig utbildningen och du är igång och kan boka körlektioner.

Du ser vårt schema 10 veckor framåt och om det inte finns några lediga lektioner i närtid rekommenderar vi att vara aktiv och hålla koll på eventuella avbokningar tills man kommit igång. Mot sommaren är det alltid högtryck så var ute i god tid.

Vi hjälper gärna till och planera in din utbildning så att den blir effektiv då det i längden spar tid och pengar för dig! Som intensiv eller under en längre tid, lämpligt är då att utgå från vårt Guldpaket med 20 lektioner, Riskettan och Risktvåan samt digital teori där du får drygt 4000kr i rabatt!

Betalning av körlektioner sker alltid i förskott hos oss oavsett om du väljer att köpa ett rabatterat paket eller betala inför varje körlektion.

Betala in via Swish till 123 214 94 90 enligt gällande prislista så kommer kvitto på din mail. Om du har slut på förbetalda lektioner får du minus på ditt elevsaldo och en kontantfaktura med minussaldo till din mail och ska betala omgående enligt ovan. Detta kan inte dras av från senare köp av rabatterat paket.

Vi svarar oftast på mail inom någon timme alla dagar i veckan, även kvällstid, om du behöver komma i kontakt med oss. I telefon svarar vi i mån av tid då vi inte har någon bemannad reception på fasta tider.

Avbokning av lektioner skall göras senast kl 13:00 dagen innan för att inte debiteras. För kurser såsom  AM, riskettan, Risktvåan, Snöskoter och intro-kurs samt intensivutbildning för bil gäller avbokning senast 14 dagar innan.

 

Välkommen till din personliga trafikskola!

 

Vill du komma in i stället eller har någon fundering så är det bara att kontakta oss via formuläret nedan eller på 090-12 21 00 så bokar vi en tid som passar dig!

logo_resurs_2015

Delbetala ditt körkort via Resurs Bank

Kontakta oss på trafikskolan eller ansök själv om körkortslån på Resurs Bank och få svar direkt. Du kan ansöka om lån upp till 30.000kr varpå det är lämpligt att ange som kreditbelopp. Du meddelar sedan oss att du vill nyttja Resurs Bank och vilket paket du vill köpa så hanterar vi betalningen manuellt. Du får din första faktura från Resurs bank nästkommande månad och väljer då hur du vill dela upp betalningen upp till 24 månaders räntefritt.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Information enligt GDPR: De uppgifter som du lämnar kommer att sparas i vårt sytem i upp till 1 år. De blir inte offentliga och hanteras endast av oss. 

Du måste acceptera villkoren.

avbokningsregler

Avbokning av lektioner och kursen skall ske senast kl 13:00 dagen innan. Vid upprepade avbokningar i "sista stund" som gör att lektionerna ej hinner blir bokade av annan kund kan vi utfärda en "varning" om att man måste  planer om och kan även begränsa möjligheten att boka flera lektioner framåt.
Vid sen avbokning debiteras halva lektionskostnaden och hör du inte av dig innan debiteras hela kostnaden för körlektionen. Om du är mer än 15min sen och ej meddelat detta räknas det som att du uteblivit och lektionen debiteras till fullo. Din lärare kan då ha åkt iväg för att utföra andra arbetsuppgifter såsom bilvård etc. Om det är mindre än 30min kvar av din lektion när du kommer och din lärare finns tillgänglig utför vi säkerhetskontroll, manövrering/parkering eller teorihjälp.
Särskilda avbokningsregler gäller vid intensivutbildning. Då krävs det att du avbokar senast 14 dagar innan lektionstillfället, i annat fall debiteras halva lektionskonstaden för bokade lektioner. Detta gäller även om du själv bokat dina lektioner likt en intensivutbildning, dvs bokat 3 eller fler dagar samma vecka som dubbellektion. Då krävs även läkarintyg för att inte debiteras vid sjukdom.
Vid upprepade avbokningar p.g.a sjukdom debiteras full lektionskostnad om läkarintyg inte kan uppvisas.
Vid avbokning av AM-kurs, Skoterkurs, Riskettan och Risktvåan måste avbokning ske senast 7 dagar innan kursen för att inte debiteras. Uteblir du från bokad kurs debiteras full avgift. Vid senare avbokning än 7 dagar debiteras halva kursavgiften om platsen ej hinner bli bokad av annan kund.

villkor gällande återbetalning av lektioner

Hos oss betalas alltid lektionerna i förskott. Lite som att köpa ett klippkort på bussen med X antal biljetter till rabatterat pris. Givetvis kan man betala en och en lektion inför varje tillfälle, men får då ingen rabatt.

Eftersom det är omöjligt att veta exakt vad varje person behöver i antal lektioner så kan vi efter färdig utbildning och godkänt körprov bokat via trafikskolan kunna betala tillbaka om man inte behövde alla lektioner man köpt (inom 12 månader från inköpsdatum om).

Exempelvis om man köpt ett Guldpaket och endast behövde 15 av de 20 lektionerna kan resterande 5 återbetalas på kundens begäran. Dock dras paketrabatten som man inte är berättigad till av så det motsvarar ett mindre paketet man nyttjat. D.v.s man får inte rabatt på exempelvis riskutbildningarna i något av de mindre paketen och lektionspriser och digital teori kan också skilja beroende på val av paket. Så den högre rabatten dras av innan återbetalning sker. En administrativ avgift på 500kr tas alltid ut vid återbetalning utöver återtagen rabatt.

Kort och gott blir det som att man från början köpt ett mindre paket. Men istället kan man endast tjäna på att ta det större paketet från början. Blir det endast någon enstaka lektion över så kan värdet av dem ätas upp av rabatterna man fått genom att köpa ett större paket och det återbetalas då inte. Låt säga att det är två lektioner som inte nyttjas och man bokat körprov via trafikskolan, då kan värdet av de lektionerna nyttjas till att betala det vi kallar "värmning inför provet och lån av trafikskolans bil för prov" som annars kostar 1500kr. Men lektionernas värde äts upp av högre rabatterna man fått i Guldpaketet så de kan inte återbetalas.

Alla lektioner och paket är giltiga i 12 månader från inköpsdatum.

Trafikverkets avgifter på körprov och teoriprov betalas alltid av kunden direkt till myndigheten och ingår inte i något av det som betalas till trafikskolan. Om eleven är under 18 år när provet bokas, måste Ni betala provavgiften minst 25 timmar innan provets starttid, annars avbokas provet hos Trafikverket automatiskt.

krav på kunskaper i svenska för utbildning hos oss

För att utbildningen skall vara säker för dig som elev och för våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i svenska språket. Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning, då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska, samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen enligt Transportstyrelsens krav på deltagaren. Vi accepterar inte tolk på våra kurser p.g.a. begränsat antal platser samt att det stör utbildningen för övriga deltagare. Kontakta oss vid frågor.

kamerahantering i enlighet med GDPR och den nya kameralagen

Vi använder oss av s.k. Dashcams i bilarna i pedagogiskt syfte, de filmar endast framåt/bakåt och inte inne i bilen. De har ingen ljudupptagning heller för att du som kund ska känna dig trygg och kunna prata i bilen. Vår lokal är larmad och har kameraövervakning från Verisure så att vi ska kunna ha väntrummet öppet även då vi inte är på plats - välkommen in i värmen!
26941105-xZQwI

Välkommen till oss:

Körkort så klart i Umeå AB
V Esplanaden 7
903 25 UMEÅ

 

Körlektioner
Du bokar/avbokar själv på elevcentralen.se

Våra körlektioner hålls vardagar

mån-, ons-, torsdag 07:00-17:20

tisdag 07:00 - 18:30

fredag 07:00-14:00

Avbokning av körlektion skall ske senast kl 13:00 dagen innan för att inte debiteras. Andra regler gäller vid avbokning av intensivkurs och andra utbildningar.

 

Kontorstider / Telefontider
Trots att vi inte har några fasta receptions tider är vi Umeås mest öppna trafikskola. Du kan kontakta oss 24/7 via formuläret nedan eller ring oss 07:00-17:00 (vi svarar i mån av tid när vi inte är ute på körlektioner).

E-post: info@korkortsaklart.se

Telefon: 090-12 21 00 (även jour)

BG: 414-8508

Swish: 123 214 94 90

Vi tar ej kontant betalning

Org.nr: 556782-8958
Innehar F-skattebevis

hitta till oss:

Det är vi som jobbar här:

sv-tobias

Tobias
Trafiklärare AM / B / BE / B96

sv-salle

Salomon
Trafikskolechef & Utbildningsledare

mail: salomon@korkortsaklart.se
telefon direkt: 090-12 29 01

Trafiklärare AM, B och BE / B96
Riskutbildning B del 1 & 2
Introduktionsutbildning
Snöskoterutbildare