Kontakt

91391623-ELIt9

Vill du börja köra hos oss?

När du vill börja köra hos oss är det enklast är att du skriver in dig själv genom att i E-handeln köpa det paket du vill ha som innehåller elevcentralen. Du får sedan ett lösenord via mail och kan då boka dina lektioner själv samt börja jobba med teorin. Du ser vårt schema 10 veckor framåt och om det inte finns några lediga lektioner i närtid rekommenderar vi att vara aktiv och hålla koll på eventuella avbokningar tills man kommit igång så brukar det lätta upp efter någon vecka.

Vi svarar oftast på mail inom någon timme alla dagar i veckan, även kvällstid, om du behöver komma i kontakt med oss.

 

Välkommen till din personliga trafikskola!

 

  • Observera att det under vissa perioder är högre tryck och kan vara några veckor till första lediga körlektion. Vill du veta hur det ser ut just nu så kontakta oss via mail. Du ansvarar själv för att ha framförhållning med dina bokningar som elev. Vi kan hjälpa till att boka in en långsiktig plan mot exempelvis 18-års dagen om så önskas. Hör då gärna av er ca 6 månader innan för att vara säker på att vi kan hjälpa er med ett bra upplägg.

 

Vill du komma in i stället eller har någon fundering så är det bara att kontakta oss via formuläret nedan eller på 090-12 21 00 så bokar vi en tid som passar dig!

Information gällande covid-19

2021-03-01

Länsstyrelsen har vid granskning av gällande pandemilag kommit fram till att trafikskolor skall följa samma regler som butiker, där varje besökare och deltagare på en kurs ska ha tillgång till en yta av 10 kvm

 

Intro-kurser för privat övningskörning

Hålls digitalt via Zoom 1/4 - 30/6 (eventuellt längre om Transportstyrelsen tillåter).

 

Riskettan

Kursen hålls i grupp om 8-16 deltagare i stor konferens på Comfort Hotell (216 kvm)

Kursen får inte hållas digitalt enligt gällande reglemente.

Vi har platser som främst är reserverade för elever som köpt Guld- Silver- eller Bronspaket hos oss och som inte kan bokas via E-handeln.

 

Förarbevis snöskoter. Den teoretiska delen av denna kurs är tillåten att hållas digitalt på distans. Läs mer under utbildning / förarbevis snöskoter på hemsidan.

 

AM moped klass 1. Den teoretiska delen av denna kurs är tillåten att hållas digitalt på distans. Läs mer under utbildning / AM moped klass 1 på hemsidan.

 

Körlektioner fortsätter vi med som vanligt och rengör bilen invändigt med desinfektion mellan varje lektion. Vi har även munskydd som kan användas av både lärare och elev. Men viktigast av allt är att både vi och våra elever ser till att stanna hemma om man känner minsta förkylningssymptom. Även om man testats negativ för covid-19 säger våra riktlinjer att man inte ska genomföra körlektionen. Detta eftersom en "vanlig" förkylning lätt kan smitta i en bil och skulle kunna ställa till stora problem för oss och andra kunder. Inte ens en tajt plan med bokat körprov får vara orsak till att man inte avbokar vid förkylningssymptom.

 

Avbokning skall normalt ske innan kl 13:00 dagen innan för att inte debiteras. Om man kontaktar oss innan lektionen börjar med förkylningssymptom eller liknande debiteras man ej tillsvidare. Om lektionen börjat och avbokning ej skett debiteras den till fullo. Sen avbokning (efter 13:00 debiteras med halva avgiften).

krav på kunskaper i svenska för utbildning hos oss

För att utbildningen skall vara säker för dig som elev och för våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i svenska språket. Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning, då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska, samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen enligt Transportstyrelsens krav på deltagaren. Vi accepterar inte tolk på våra kurser p.g.a. begränsat antal platser samt att det stör utbildningen för övriga deltagare. Kontakta oss vid frågor.

Kontakt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

avbokningsregler

Avbokning av lektioner och kursen skall ske senast kl 13:00 dagen innan. Vid sen avbokning debiteras halva kursavgiften och vi utebliven anmkomst debiteras hela kostnaden för kursen / körlektionen. Om du är mer än 15min sen och ej meddelat detta räknas det som att du uteblivit och lektionen debiteras till fullo. Din lärare kan då ha åkt iväg för att utföra andra arbetsuppgifter såsom bilvård etc. Om det är mindre än 30min kvar av din lektion när du kommer och din lärare finns tillgänglig utför vi säkerhetskontroll, manövrering/parkering eller teorihjälp.

KRAV PÅ TEORI FÖR ATT BOKA PROVEN VIA TRAFIKSKOLAN

Om trafikskolan bokar ditt teori- och körprov kräver vi att du har jobbat igenom teorimaterialet så du har 100% på samtliga moment och slutligen har gjort 5 sluttester varav 3 skall vara godkända. I annat fall riskerar du att ditt prov blir avbokat / framflyttat. Prata med din lärare om du är osäker. Du skall vara klar med detta senast veckan innan bokat prov!

Gällande kamerahantering i enlighet med GDPR och den nya kameralagen

Vi använder oss av s.k. Dashcams i bilarna i pedagogiskt syfte. Vi har även larmat vår lokal och där finns kameraövervakning från Very Safe Alarm. Klicka på rubriken ovan om du vill läsa mer om detta.
26941105-xZQwI

Välkommen till oss:

Körkort så klart i Umeå AB
V Esplanaden 7
903 25 UMEÅ

 

Körlektioner
Du bokar/avbokar själv på elevcentralen.se

Våra körlektioner hålls vardagar mellan kl. 07:00-16:20

Avbokning av kurs/lektion skall ske senast kl 13:00 dagen innan för att inte debiteras.

 

Kontorstider / Telefontider
Trots att vi inte har några fasta receptions tider är vi Umeås mest öppna trafikskola. Du kan kontakta oss 24/7 via formuläret nedan eller ring oss 06:30-17:30. Säkrast svarar vi i telefon mellan 14:30-17:30. Du kan skriva in dig och köpa lektioner / kurser via E-handeln dygnet runt och vi svarar på mail även kvällar och helger!

E-post: info@korkortsaklart.se

Telefon: 090-12 21 00 (även jour)

BG: 414-8508

Swish: 123 214 94 90

Vi tar ej emot kontant betalning.
Org.nr: 556782-8958
Innehar F-skattebevis

hitta till oss:

Det är vi som jobbar här:

83640687-XGJoT

Britta
Trafiklärare AM och B
Riskutbildning B del 2
Snöskoterutbildare

86248270-65nHp

Tobias
Trafiklärare B

83640691-LPoFf

Salomon
Trafikskolechef & Utbildningsledare

mail: salomon@korkortsaklart.se
telefon direkt: 090-12 29 01

Trafiklärare AM, B och BE (B96)
Riskutbildning B del 1 & 2
Introduktionsutbildning
Snöskoterutbildare