AM körkort / moped klass I 45km/h

Happy girls riding scooter

2020-11-18

Gällande restriktioner om allmänna sammankomster. Den teoretiska delen av AM-utbildningen är enligt Transportstyrelsen godkänd att hållas digitalt på distans med lärare. 

2021-03-01 Vi har nu beslutat att säsongens samtliga teorikurser för AM kommer att ske digitalt via Zoom. För att kunna delta behöver du en stabil uppkoppling samt en dator med webbkamera och headset/hörlurar med mikrofon. (kameran måste vara på under hela utbildningen för att vi skall kunna säkerställa att deltagaren är närvarande under hela den obligatoriska utbildningen).

Kommande kurserstarer i UMEÅ (bokas i E-handeln)

Endast datum med lediga platser visas i E-handeln, övriga är fullbokade. Nedan ser du säsongens samtliga tillfällen och visas de ej i E-handeln är dem alltså fullbokade och inte möjliga att boka längre.

Obs! teorikursen är två dagar - körningen sker inom 4 veckor från kursstart

2021-03-27   2021-04-24   2021-05-15   2021-06-05
2021-06-28   2021-07-24   2021-08-21   2021-09-18  

Kommande kursstarter i NORDMALING (bokas i E-handlen)
Obs! teorikursen är två dagar - körningen sker i Umeå, man får gå kursen från 14,9 år

2021-04-10

Mopedutbildning för AM-körkort
Utbildningen består av både teori och praktiska delar så som manövrering och övningskörning i olika trafikmiljöer För att få göra de praktiska delarna ska du ha fyllt 14 år och 9 månader och ha ett körkortstillstånd. Den teoretiska kursen kan göras tidigare.

Mopedutbildningen ska ske hos en behörig utbildare och den är minst tolv timmar lång. Den består av minst fyra timmars praktisk träning. Totalt kan det bli mer än tolv timmar, beroende på hur du klarar de teoretiska och praktiska momenten. Det är inte tillåtet att övningsköra privat utan enbart hos utbildaren. Så inga förkunskaper krävs när du kommer till trafikskolan.

När utbildaren bedömt att du har uppnått kursplanens mål och rapporterat att du har genomfört utbildningen, kan kunskapsprovet skrivas hos Trafikverket. Utbildningen för AM gäller i fem år och ni ansvarar fsjälv för att boka provet.

Hos oss sker den praktiska delen helt individuellt, dvs ingen manöverbana i grupp. Kravet är minst fyra timmar körning enligt Transportstyrelsen, där flera utbildare gör en av dessa timmar som manöverbana i grupp. Vi tror att detta kan vara jobbigt för enskilda deltagare och vet att alla har olika behov och förutsättningar. Vi inleder därför alltid första köspasset med varje elev på manöverbana för att genomföra de obligatoriska momenten individuellt utan "publik". På det viset får varje elev precis vad just denne behöver och bästa möjliga individanpassade utbildning samt fler timmar i trafiken. Inför körpassen träffas vi alltid i trafikskolans lokaler på  V. Esplanaden 7.

Vid körning i trafik sitter lärare och elev alltid på varsin moped och kommunicerar via komradio som monteras i hjälmen. Detta för att  få en så självständig och säker förare som möjligt och värna om elevens integritet.

 

Synundersökning för körkortstillstånd

Vi har varken utrurstning eller utbildning för att genomföra en godkänd synundersökning. Däremot rekommenderar vi att ni bokar tid hos våra grannar Glasögonmagasinet som ligger i samma hus som trafikskolan. De tar 145kr för denna undersökning och rapporterar resukltatet direkt till Transportstyrelsen.

Boka tid på deras hemsida:

26941105-xZQwI

AM-paketet

Innehåller de obligatoriska momenten som krävs för utbildningen:

  • 8 tim lärarledd teori
  • 4 tim körning blandat manöverbana och olika trafikmiljöer i stad och landsväg ink. mopedhyra och hjälm / ryggskydd
  •  Digitalt teorimaterial STR
  • Ljudbok via ILT

Pris: 4 500 kr

Bokas i E-handeln

OBS! Avgift för teoriprov (325kr) till Trafikverket betalas till dem och ingår inte i kursavgiften till trafikskolan.

ansök här:

boka teoriprov för am:

VIKTIG INFORMATION

Provavgiften till Trafikverket måste vara betald till dem senast 25h innan provtillfället - om detta inte är gjort avbokas provet automatiskt om personen som skall skriva provet var under 18 år vid bokningstillfället!

 

Krav på kunskaper i svenska språket

För att utbildningen skall vara säker för dig som elev och för våra lärare kräver vi att du för all utbildning hos oss skall ha godkänt nationellt prov i SFI kurs A, B och C och påbörjat kurs D eller godkänt nationellt prov på språkintroduktion kurs 1, 2, 3 och påbörjat kurs 4 eller motsvarande kunskaper i svenska språket.

Detta gäller även för att vi skall rapportera dig godkänd till Transportstyrelsen efter genomförd riskutbildning och introduktionsutbildning, då du måste kunna delta aktivt i diskussioner på svenska, samt kunna redogöra för kursens innehåll efter utbildningen, enligt Transportstyrelsens krav på deltagaren.  Kontakta oss vid frågor.